torsdag 10 november 2011

En ny ålderstrappa (tecknad av Cecilia Torudd)


På Seniorträffen i Edsberg presenterades en hemsida för äldre, den fjärde åldern. Birgit Bergkvist, 89 år och f.d. journalist  har startat den med sitt barnbarn som teknisk hjälp. Där finns fem äldre bloggare i redaktionen.  Den fjärde åldern sägs börja i 80-årsåldern, men gränserna mellan åldrarna beror inte bara på den biologiska åldern utan om hur man mår. Sedan talade vi också om att man faktiskt kan ha någon sjukdom men ändå vara förnöjsam och aktiv. Det är bara hjärnan som kan lägga hinder.
Många är ju så pigga långt upp i åldrarna, men Torudd har inte tänkt färdigt, för vad  kommer efter motorcykeln? Ättestupan?

2 kommentarer:

 1. Tyvärr sätter kroppen gränser ibland, just nu känner jag mig som jag vore mycket äldre men hoppas ryggen "fixar" till sig snart.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag vill gärna också veta vad som kommer efter 80. Jag måste nog förbereda mig. Det måste gå uppför - vad sägs om segelflygning - det har jag inte prövat.
  Ha en trevlig och bra helg. Själv går jag kring med en massa pappersnäsdukar. Det var inte länge sedan jag repat mig för en hemsk förkylning. Varför nu detta - ett nytt virus kanske.
  Kram Viola

  SvaraRadera