onsdag 28 december 2011

Mellandagar

  

Jag tycker verkligen om skillnaden mellan dagarna, att ingen dag är den andra lik. Både vad jag pysslar med - kanske inte så roligt de dagar jag har mycket värk - men då anpassar jag mig. Idag har det varit en värkdag och en innedag.  Jag gjorde stretching och Qigong på förmiddagen för  komma igång. Nu är förkylningen över, skönt. Jag har läst och läst och glömt bort att laga lunch så nu satsar jag på middag istället.  Mellandagarna är detsamma som mysdagar. Jag har aldrig tråkigt - det är viktigt för mitt välbefinnande att ha tomma stunder, ja tomma dagar för att reflektera. 
Jag har fått en provprenumeration på DN av en vän- Idag skrev Maria Schottenius radiokrönikan om "Strategier för levnadskonsten", där bl.a. P.O. Enqvist deltog. Inte så dumt att lyssna på samtal med innehåll och djup.  Lyssna om ni har lust på SR Play. 
TV-programmen är inte speciellt bra. På Annandagen tänkte jag titta på "Stjärnorna på slottet." Det är så avkopplande att sticka till TV:n, men det här var ett uruselt program. Detta tramsande och flabbande hos vuxna människor är förnedrande, både för de som deltar och de som tittar.  Sammansättningen av personer spelade nog in. Efter tio minuter bytte jag till TV2 och där var en dokumentär "Kokvinnorna". Det var en berättelse om två systrar, som hade övertagit gården med kor efter sin far. De grälade och den äldre systern var så envis och vägrade att lämna ifrån sig kor. Det var fascinerande att se. Bra filmat, men hur de kunde komma så nära dessa systrar är ett mysterium. Har ni tid att titta på datorn gå in här .

Igår hade man gjort reklam för en kriminalserie "Misterioso", också förfärligt dålig - ännu sämre än Beck. En hel rad svenska B-skådisar, som agerade onaturligt och med styltat tal. Har vi inte fått nog av gangstrar från öststaterna i svenska serier? Jag stängde av TV:n.
Ikväll däremot ser jag den amerikanska dramathrillern "Homeland", del 6 av 13. Den är utmärkt, har bra handling och intressanta bra skådespelare. Dumt nog har den flyttats bakåt en halvtimme p.g.a. "Misterioso".

Nu ska jag göra litet  hushållsbestyr - ska grava en mellanbit på laxen till nyår. 

3 kommentarer:

 1. Åter hemma. Jag har firat jul med min yngste son och hans familj.Familjen hade utökats med tre personer. De tre barnbarnen presenterade sina "älsklingar" för farmor. Fina ungdomar och de får gärna stanna kvar i familjen.
  Fortfarande kan jag inte kommentera hos dig. Kanske går det nu. Jag är så trött så jag skriver inte om detta i kväll.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Visst är den bra, Homeland.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. Hoppas att det kommer att ta dig på massor av spännande resor i böckernas värld, att du får ha hälsa och må bra.
  Kramar från mig.

  SvaraRadera
 3. Tack stort tack men dagarna blev inte som tänkt...
  Kramar

  SvaraRadera