lördag 31 december 2011

Ord om glömska, lutfisk och ett nytt år

Alla klagar över sitt dåliga minne
men inget över sitt förstånd
Minnet är bra, men kort.
Först när man försöker glömma
något upptäcker man vilket gott minne man har.
Att komma ihåg att man glömt
någonting är ett framsteg.
Om man kan komma ihåg vad
man har glömt,
så klarar man sig alltid.
Männen lever på att glömma.
Kvinnorna lever på minnen.
Lycka är god hälsa och
ett dåligt minne.
(Källa okänd Expressen)

I eftermiddag bjuder jag en god vän på lutfisk med bechamelsås och gröna ärtor. Det ska vara kryddpeppar till och jag har också litet skånsk senap i såsen. Jag fick gå ut och handla aluminiumfolie - bästa sättet är att koka fisken i ugn.

Det här blir sista inlägget 2011. I morgon är det 2012. Året har för många varit ett omstörtande och kanske jobbigt år. Nu får vi chansen att glömma och gå vidare och starta det nya året med positiva förväntningar. 

När vännen har gått tänker jag sätta mig några timmar och rensa datorn, gå igenom alla filer, ta bort bilder och göra en backup på det som är viktigt. Men till 12-slaget bänkar jag mig vid TV:n och skålar. Det fantastiska fyrverkeriet är mäktigt att se - mindre roligt för husdjuren.  

Kajsastina

4 kommentarer:

 1. Lutfisk är så gott och det äter vi alltid på julafton, men på nyårsafton hos sonen blir vi alltid bjudna på toast skagen, oxfilé med potatisgratäng och varma päron med after eight.

  Jag önskar dig en trevlig kväll och ett Gott Nytt år!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att nyårskvällen blev en bra kväll för dig.
  Apropå lutfisk så brukar vi äta den på juldagen när magen är stinn av all julmat, då glider lutfisken ner som bomull i magen. Däremot blev jag överlycklig när jag upptäckte hur smidigt det var att tillreda fisken i micron, så det gör jag alltid nu för tiden.

  Maken och jag smaskade på upptinade räkor och ostar av olika slag. Till det hade vi nybakat ljust bröd och kex. Och så champagne förstås. Eller egentligen inte förstås för jag är inte förtjust i denna dryck, jag hade hellre haft ett vitt vin till det hela, men maken ville få lite feststämning och införskaffade en bamseflaska. Hur vi nu ska lyckas få slut på den innan den är förstörd.

  SvaraRadera
 3. Ett riktigt gott nytt år till dig. Hoppas det gamla slutade trevligt och att början på det nya blev minst lika trevligt.
  Lutfisk har jag ännu inte avnjutit. Det får bli någon av de närmaste dagarna. Mannen får äta kokt torsk med äggsås och jag tar undan litet av såsen till min lutfisk. Så är det, alla tycker inte om lutfisk, hur man nu kan låta bli det. Lutfisk äter jag sedan så länge den finns att köpa. Jag blir fullkomligt upprymd bara av tanken på en sådan måltid.

  SvaraRadera
 4. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År med allt som hör till! Stort tack för dina värmande ord hos mig.

  Vi var hemma här och firande in det nya året trots att det blev lite avslaget pga av det som hänt. Åt gott och drack lite skumpa.

  Kramkram

  SvaraRadera