fredag 25 maj 2012

Bloggtips

Idag har jag varit ute många timmar, så nu jag sitter här och snörvlar och ser knappt skärmen p.g.a. pollenallergin. Laxen står i ugnen och potatisen kokar, har inte tid att göra något märkvärdigt i matväg.

Min svägerska undrar över hur man får fler besökare. Hon har en trevlig blogg, Eternellen, men bara två följare. Klicka på länken för att komma dit. Själv anstränger jag mig inte någonting för att få fler, utan håller kontakten med ett fåtal trogna bloggvänner. Några har jag kanske fått som följare för att de själva ska få följare, men ganska snart ser jag vilka som har ungefär samma intressen och värderingar. Till dem återvänder jag ofta, det är ju det här med att verkligen lära känna någon, som gör det roligt att kommentera. Jag hittade i alla fall en sida från bloggproffs.se  med 10 tips för bloggare. Det kan vara något att ha som utgångsläge.


10 tips för att få fler besökare till din blogg

Här är länken: http://bloggproffs.se/2008/05/19/10-tips-for-att-fa-fler-besokare-till-din-blogg/

Där står:
"Att få massvis med besökare till sin blogg är något som många drömmer om. Det går att läsa om de stora bloggarna som drar hundratusentals besökare i veckan och visst blir man lite avundsjuk? Nu kanske inte alla bloggar kan attrahera den mängden besökare men många skulle kunna få många fler besökare inom sin nisch. Kanske kan man till och med bli en auktoritet inom sitt område. Vi har sammanställt en liten lista på saker som kommer att ge dig fler besökare.

1 Pinga Din Blogg
Se till att pinga din blogg på de indexeringstjänster som finns varje gång du skrivit ett inlägg. www.Nyligen.se och www.Nybloggat.se är två ställen där du kan börja. På så vis får du trafik och lite ingående länkar till din blogg. (Ingående länkar är bra för att Google ska visa din blogg oftare).

2 Bloggtopplistor
Lägg till din blogg i de topplistor för bloggar som finns. De genererar en del besökare stadigt, de har vanligtvis också bra inlänkar. Några: www.weareyourfriends.net, www.blogifer.com och www.blogglista.se.

3 Sociala Nätverk
Posta dina viktiga nyheter i sociala nätverk. Sociala nätverk har en förmåga att skicka ganska mycket trafik under en kort tid. I Sverige är tyvärr inte utbudet på sociala nätverk så stort men du kan ju prova www.pusha.se. På engelska är det större och här finns bland annat www.propeller.com, www.reddit.com och www.digg.com.

4 Nyhetsreferat
Använd dig av www.twingly.se. Genom att länka till tidningsartiklar som du refererar till och pinga twingly kan du snabbt och enkelt få en ganska stor mängd besökare.

5 Delta i Bloggosfären
Var en aktiv bloggare, skriv om andra bloggare eller deras inlägg, länka till dem. Var aktiv och kommentera i andra bloggar (bara relevanta grejer förstås, ingen gillar en spammare).

6 Uppdatera regelbundet
Uppdatera din blogg regelbundet. En blogg som uppdateras med jämna mellanrum är intressantare för läsaren som kommer tillbaka.

7 Var en noggrann bloggare
Skriv riktigt bra inlägg. Att vara noggrann och korrekturläsa är inget som strider mot bloggetiken. Bara för att det är ett snabbt medium betyder det faktiskt inte att man inte kan vara noga.

8 Tipsa andra om din blogg
Tipsa andra bloggare om att du har en blogg på samma tema. Om du skrivit något intressant är många bloggare beredda att referera till dig. Bloggare som länkar till varandra är förmodligen det som gör bloggosfären så viktig som den är idag. Nyheter sprider sig fort i bloggarna och folk brukar vara noga med att uppge källa.

9 Skaffa inlänkar
Lägg till din blogg i de olika kataloger som finns. Det finns en hel del kataloger med olika former av sortering. Här kan du få en gratis länk till din blogg och i vissa fall lite besökare. Här finns en lista på svenska sökmotorvänliga kataloger: http://www.seo-forum.se/olika-kataloger/7-lista-pa-svenska-soekmotorvaenliga-kataloger.html

10 Var nischad
Var noga med din nisch. Om du håller dig till ämnet och ser till att skriva bra kommer folk att återkomma, det finns folk som är intresserade att läsa om ämnet. Har de bara hittat dig och gillar det du skriver kommer de att komma tillbaka."Om ni kommer på något mer, skriv gärna in det som en kommentar.

/Kajsastina

6 kommentarer:

 1. Vi bloggar nog ungefär på samma sätt du och jag. Skriver om det vi för tillfället har på hjärtat och känner för att dela med oss av.

  Ska man få det där riktigt stora antalet besökare måste man nog nischa sig mera, men jag vet inte riktigt vad det ska vara bra för egentligen.

  I så fall måste man ju ha så många besökare så att man kan sälja reklamplats på bloggen och dit kommer nog ingen av oss ;)

  Jag är så nöjd och glad med de som tittar in till mig och som jag har regelbunden kontakt med.

  Varm kram och en önskan om en riktigt fin Pingst!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att när man skriver om något som är intressant men oxå varierande så kommer läsarna av sig sjäkvt. Innan när jag bloggade massor hade jag fler läsare än vad jag har idag men det gör mig inget. Jag skriver ju för min skull, inte för andras. Hoppas du får en bra dag och jag hoppas att det en vacker dag kommer ett vaccin mot pollenallergi som man fick en dos av och så vips så var det borta!

  SvaraRadera
 3. Jag känner att jag inte vill ha fler bloggvänner än att jag blir bekant med dom och hinner läsa och kommentera på deras bloggar, likväl som jag vill hinna svara på deras kommentarer på min blogg. Att ha en massa följare bara för att få höga siffror i statistiken känns ganska meningslöst.
  Jag har i alla fall gått in på Eternellen och lagt mig som följare, om det kan hjälpa din svägerska att få fler kontakter.

  SvaraRadera
 4. Det verkar som att det har kommit någon slags status att ha många kommentarer eller följare på sin blogg. Jag är så nöjd med de bloggvänner jag har och tyvärr hinner jag inte alltid med att kommentera.
  Jag läser ofta bloggarna sent på kvällen, det har blivit en vana och är avkopplande.
  Det är dåligt med läsandet just nu och jag har inga ambitioner att hinna med så många böcker. När jag mår bra, då kan jag koppla av och läsa. Ja, vi är alla olika och skönt är det, att jag får vara som jag är.
  Skönt för dig att provtagningarna blir färre.
  Ta hand om dig.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 5. Jag skrev in tipsen för de som inte har några följare. För egen del är jag nöjd med de ca 5-7 personer som jag utbyter kommenterarer med. Jag har inte fler än att jag att hinna läsa och kommentera. Jag tror inte att det handlar om status för min egen del. Men om man har en blogg och ingen som läser eller kommenterar kanske det är roligare att ha någon sorts utbyte av tankar från andra bloggare.
  Eftersom min blogg också är en bokblogg blir det mycket tankar om och recensioner av böcker. Jag är ju med i Lyrans Noblessers utmaningar när det gäller böcker. Jag själv är också följare av andra bokbloggar därför att vi utbyter tankar om det vi läst.

  SvaraRadera
 6. Hej igen !
  Jag har inte så många följare, men 301 bloggar jag läser till och från.
  90 dolda som inte varit i bruk på över ett år.

  Mina 4 egna bloggar har blivit för mycket. Det händer ju inget. så det finns inget att skriva om.Förr skrev jag ju av mig ur mitt gamla liv, för att börja ett nytt nyktrare,friskare och roligare.

  Glömde att för mycket bikarbonat är inte bra det sänker PH-värdet i kroppen.

  Tillbaks till bloggföljare, jag delade många bloggar som hade få följare som jag tyckte var intressanta.
  Den allra första bloggen jag läste var Annorlunda ting, den fann jag på FB, sedan vandrade jag runt.
  Det gäller ju att få några som jag alltid läser. Då ser man att många av oss har samma bloggvänner.Ska försöka ta bort en del, de som aldrig under tre års tid givit mig en enda kommentar.Men det nya utseendet har gjort det svårare.

  Ska gå in och läsa Eternellen.

  Kram Mi

  SvaraRadera