måndag 14 maj 2012

Ny vecka, nya tag, nya händelser och nya tankar

Den nya veckan började med sol och värme, fast en smula blåsigt. Jag fick ta det försiktigt så att inte peruken  blåste av. Alla dessa dagar som ska fyllas med händelser, goda samtal och möten. Efter frukost, bestående av fil med hallon, gick jag till Seniorträffen och testade deras motionscykel, drack kaffe och pratade en bra stund. Jag bokade massage till veckan efter Kristihim. Då venkatetern snart tas bort får jag börja träna som vanligt.

Ny blomma till balkongen, en Clematis, inhandlades i lördags. Hoppas den klarar av vinden på balkongen, men den står ganska vindskyddat.

Jag föll på söndagen för en planta hornviol, 100 kr. Zinkkrukan hade ett tomrum bredvid en kvist av min gamla New Dawn, som konstigt nog har överlevt trots vinterns snö och blåst.

Bilden visar blommor inköpta på Plantagen, lila Petunior och längst fram en ny sort, Snöflinga.
Till höger mina gullvivor runt bladverket på kärleksörten och längst bak röda Bellis. Nu får det räcka med blommor - de ska ju skötas om också.


/Kajsastina


4 kommentarer:

 1. Så fint du har det ordnat på balkongen. Här är det nog ännu för tidigt att sätta ut petunior och annat frostkänsligt, för det blåser kallt som bara den och på morgnarna är det bara ett par grader varmt. Men jag kan tänka mig att det blir mer skyddat läge på en balkong.

  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Och det måste ju finnas plats för dig också! Det kommer att bli väldigt vackert när det vuxit till sig lite. Ja, för mig som fortfarande har lite vinter är det redan nu väldigt fint.

  Du verkar väldigt ivrig med att komma igång igen. Hoppas att du inte tar i för mycket i början bara.

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint du har på din balkong.
  Clematisen var riktigt fin.
  Önskar dig en fin kväll.
  kram

  SvaraRadera
 4. Ja, det blir trångt på balkongen, men jag får plas med korgstol, pyttlitet bord och ska leta efter en ny Baden.

  SvaraRadera