lördag 13 oktober 2012

Jag har läst ut boken "Torka aldrig tårar utan handskar"

Brittsommar ute och här inne sitter jag och dricker kaffe. Är seg, något trött, då jag var uppe till 2-tiden och läste klart Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell.Gripande, välskriven och mycket viktig. Jag har läst de flesta böcker av Gardell, inte den om Jesus. Jag gillar verkligen hans böcker och hans stil och språk. Det är svårare för en författare att träffa rätt på en gång och inte flöda ut i långa berättelser och framför allt inte skriva 700 sidor. Då jämför jag med Knausgaards tegelstensroman Min kamp,  orkade bara ta mig igenom första boken och tänker inte läsa fortsättningen. Gardells bok är på 192 sidor - den kunde för min del ha varit längre.

Gardell berättelse om aids och perioden runt den ska bli en romanserie. Den andra kommer ut nästa år och det ser jag fram emot. Nu har jag hoppat över läsordningen i min bokhög och ska läsa Kriget, Kärleken, en algerisk mosaik skriven av Assia Djebar.


/Kajsastina

1 kommentar:

  1. Hm ...den här titeln var det någon mer som nämnde, men jag tolkade det som att det var en TV-serie? Går den på TV också?

    SvaraRadera