måndag 10 december 2012

Vecka 50 - Andra advent, julförberedelser, städning och Nobelfest

 Så har vi passerat Andra advent! Jag håller en låg profil vad gäller julen. I mitt inre motarbetar jag allt planerande som känns  övermäktigt. Det är ju roligt att fira jul för barnen, så jag hänger med.

I veckan gjorde jag en stor pepparkaksdeg, ett recept som jag använt sedan 60-talet. Se bilden på degklumpen nedan. Till höger om den alla oskrivna julkort. Dotter M och jag hade bröderna Bus i helgen lö-sö. Den stora kusinen, 18 år, stannade hemma och var med pojkarna på sitt rum och tittade på film. Jag och dotter såg Downtown Abbey och drack glögg. Min lilla barnbarnsflicka E pluggade till två prov. Dotter K med man var på fest på lördagen. Då de hämtade pojkarna på söndagen firade vi K´s födelsedag med tårta och kaffe. (Förstår att det är rörigt med alla dessa förkortningar, men vill inte skylta med deras namn eller bild.) Integriteten är viktig!


Barnbarnen fick härja fritt med degen och resultatet blev riktigt fina pepparkaksgubbar. Huvudsaken att de hade roligt! Resten kan bakas ut då och då i helgen eller nästa vecka. 

På min lott har också fallit att grava lax och lägga in sill. Har en lax i frysen för att undvika botulism. Den gravar jag i tid för att ta med till jul. Både sill och lax är otroligt lättlagad mat. Vi planerar att fara  till Värmland den 22 dec och den yngsta dottern med familj kommer efter den 23 dec. Det ska bli kul att se det nya huset och få miljöombyte.

Annars känner jag mig mycket trött och lider brist på frisk luft. Med tanke på all medicin jag äter hör det till. Läkaren tycker att jag tål medicinerna och hon har skräddrsytt min värkmedicin till den jag har nu. Vitsen är att jag ska bli relattivt värkfri så att jag kan göra mer vardagliga saker.  Och kunna ta upp min motion igen. Hon ringde upp mig i fredags för att kontrollera hur det gick och kommer att ringa nästa gång den 17 januari. (Jag har nu morfinplåster som byts en gång i veckan och en annan långverkande T. som tas tillsammans med 2 andra långverkandeT. (Alvedon E65), morgon och kväll. Om det inte räcker, får jag ta en vanlig Alvedon under dagen. 
För att hjälpa naturen på traven beställde jag en ny kräm
som funkar bra. Den tonar ner pigmentfläckarna och gör att
ansiktet ser fräscht ut. Kan rekommenderas.
Vichy har prisvärda produkter.

På eftermidagen ska jag passa på att plocka undan och städa vardagsrummet samtidigt som jag kastar ett öga på Nobelfestligheterna. Då det blir bankett ikväll slår jag mig ned med ett glas rött för att se festblåsorna.
 
Ha det gott!

/Kajsastina3 kommentarer:

 1. Det är rätt, ta det lugnt.

  SvaraRadera
 2. Hejsan och tak för Dina rader till mig, så rart-

  Fast Du har så mycket omkring Dig med värk och sviter efter C.
  Förmodligen kommer dotterns familj efter Jul.De har ju så fullt upp o.svärsonen sitter bakom ratten hela veckan, kan vara skönt för honom slippa ut på vägarna.De får en peng, köpa vad de vill.Morfar får slanta.

  Prinsen och jag har så gosigt.Vid middagen ligger han med framdelen i mitt knä, hoppas jag ska tappa en bit.Vilket jag gör ibland.

  ska köpa räkor o.göra en sallad,svårt med julmat när jag inte äter kött.Och absolut ingen lust att laga någon.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 3. Bra tips om krämen där ... ;)
  Ibland är det kul att titta på högtidligheterna och all ståt ... men jag hoppade över det den här gången ... Såg en skymt när jag var hos mamma en kort stund ...
  Låter trevligt med glaset rött och lite underhållning ... :)

  SvaraRadera