söndag 15 juli 2012

Qigong - The Iron Lady - Radioföljetongen Himmelsdalen


Idag är det mulet, men varmt, 18 °.  Jag tror inte på det som många påstår om dåligt väder: Att de mår mycket sämre då det är grått och mulet. Då jag hämtade molnbilden hamnade jag i den här bloggen, där jag instämmer i inlägget, som avslutas:

 "Om vi börjar se nyanserna i vardagen, även när det är mulet och regn, kan vi uppskatta även soliga dagar mer och blir lyckligare i långa loppet då vi inte låter oss påverkas av vädret i samma utsträckning. Livet består av fler nyanser än svart, vitt och jämngrått."

Var, som vanligt, stel och trött  då jag vaknade – tittade för mycket på film igår och ingen Qigong, ingen promenad. Hade lånat DVD:n The Iron Lady – inte speciellt bra, men Meryl Streep var lysande i sin tolkning av Margaret Thatcher! Jag hade också lånat The Descendants (Ättlingarna) med George Clooney. Hann inte se den klart, men ska ta med den till dottern i morgon. Hon har semester två veckor till, men maken måste arbeta. Tyvärr var talet dubbat till Franska, inte roligt då munrörelserna aldrig stämmer riktigt.
Bilden hämtad från Qigongakademin
Hade min Qigong ca 40 min i morse (har rörelserna uppsatta på insidan av garderoben), så värken har minskat en stund och jag känner mig piggare. Jag ska brygga kaffe och sitta och lyssna på Sommar med Thorsten Flinck.

För er som av olika anledningar inte badar och solar på sommaren kan jag tipsa om radioföljetongen  Himmelsdalen  av Marie Hermansson. Den ligger kvar i SR´s arkiv till den 29 aug. Jag har tidigare läst Mannen under trappan och Hembiträdet, spänningsromaner också. Den här ger en känga åt den moderna psykiatrin. Hade igår besök av en vän som var hemma på permission från sjukhuset. Det verkar som det enda läkarna gör är att ge piller till människor, inga samtal, ingen KBT-terapi. Kanske beroende på åldern, om man har gått över 70 år. Det går förresten inte att nå fram med samtal, då personen ifråga är helt neddrogad. Jag kan skriva så pass mycket, eftersom hon inte har dator och knappast läser det här.

Hoppas Ni får en bra vecka!
Ha det gott!

/kajsastina


3 kommentarer:

 1. När "Himmelsdalen" började sändas så insåg jag inte att det var samma författare som till "Mannen under trappan", en av de kusligaste böcker jag läst, faktiskt. Trots det kändes "Himmelsdalen" kuslig från första avsnittet, utan egentlig anledning. Till slut kunde jag inte vänta för att höra hur det skulle gå utan gick in och lyssnade på resterande avsnitt.

  Jag är en stor fan av radioföljetonger, särskilt nu när man kan gå in och lyssna på avsnitt man eventuellt har missat.

  En av mina söner är psykoterapeut med KBT som specialitet, men jag pratar sällan jobb med honom.

  SvaraRadera
 2. Att lyssna på böcker har jag gjort ett par gånger. Det var bra och bekvämt, men lite främmande för mig då. Gillar att sitta med böckerna i hand, och låta den vila i knät en stund ibland.
  Nu när jag inser att jag måste utöva mer motion så är promenader det jag tänker ta till, och då vore ju ljudböcker alldeles utmärkt för att få tiden att gå på ett annat sätt. De har verkligen sin plats att fylla, och det ska jag nog göra också... :)

  Den här var något jag inte kände till. Kul med tips för bokälskare ... Kram

  SvaraRadera
 3. Qigong är en av de saker som jag inte har provat än, annars har jag provat mycket.. ;)
  Tycker att det verkar vara en behaglig kroppsutövning. Jag vurmar för min yoga än så länge, men man vet ju aldrig... ;)

  SvaraRadera