tisdag 8 januari 2013

Bildhanteringen funkar med Picasa


Det är många fler än jag som har haft problem med Bloggers bildhantering. Till slut tog jag mig tid att pula en stund och försöka förstå varför det inte gick att ladda hem bilden från fil på min dator. Jag vet inte vari problemet består men jag kringgick det och förde istället över bild från min bildfil till Picasa fotoalbum.

Windows-användare kan ladda ner Googles kostnadsfria fotoprogram, PicasaDär kan man  använda "BlogThis!" knappen för att lägga upp bilder direkt till sina bloggar. Själv gjorde jag så att jag som vanligt i inläggsrutan klickade på bilden Infoga bild och i dialogrrutan Välj en fil kom då upp. Där valde jag Från Picasa webalbum. En fördel med att använda denna metod är att alla redigeringar du gör i Picasa  som att ta bort röda ögon eller förbättringar belysning, överförs tillsammans med ditt foto. Jag laddade hem den senaste versionen av Picasa 3.9.  Tyvärr tar det tid att överföra bilderna från datorn till Picasa, åtminstone för mig. Jag håller på att sammanställa min lista över lästa böcker 2012. Får se när det blir klart.

Ha det gott!


2 kommentarer:

 1. Där träffade du huvudet på spiken!


  Gud va jag har kämpat, nix nix. Jag blir galen snart!

  Nu ska jag göra som du skriver

  margareta

  SvaraRadera
 2. Det går också att ladda över en annan webbläsare till datorn så fungerar det som vanligt igen. Tror de arbetar med att lösa det iaf:).
  Gott nytt fina du!
  Kramar

  SvaraRadera