onsdag 9 januari 2013

Onsdag med motionscykel, lätt ryggträning, lätt stavgång och kaffe på Seniorträffen

Övning för ischiasnerven
En något splittrad dag då ingenting planerats. Nu sitter jag på Seniorträfen och skriver litet. Utanför är himlen grå, träden gråvita och det är disigt av det lätta snöfallet. Kyla ute och kyla här inne som  tränger in i märg och ben. Jag har skidunderställ, termobyxor och fleecetröja på mig här inne. De har fel på ventilationen. Damerna bredvid mig spelar Canasta vid två bord och de verkar ha kul. Har anmält mig som reserv till kortspelet.

Ryggen hade en bra dag igår, var mer rörlig och hade mindre värk. Städade några timmar. I morse märktes det knappt att jag hade gjort det och ryggen mådde inte så bra. Tog värkmedicin kl 0600, somnade om. Därefter varm dusch, Qinoa- och havregrynsgröt med lingon och mjölk. Lätt ryggträning innan jag tog en stavgångspromenad på 20 min som avslutades på Seniorträffen.

I morgon, hör och häpna, ska jag tillbaka till specialisttandläkarkliniken, då bron har lossnat litet och det har kommit in karies under. Det är garanti på det, blev ju klar förra året, så de ska göra om underarbetet. I underkäken har jag behov av en ny krona. Antagligen tog tänderna ännu mer stryk vid cellgiftsbehandlingen. Jättekul att behöva betala 5 000 kr för en tandbehandling så här efter jul.

På fredag har jag ny tid för att få hjälp med vilka styrkeövningar jag bör/kan göra. Det ska bli skönt. Att själv kunna påverka sin situation är viktigt för mig. Jag löser sedan ett kort på tio besök, vilket kostar mig 500 kr.

Hämtade nyss hem några bra styrkeövningar från youtube, var så god och klicka på namnet på övningen och testa. Jag ska lägga till dem till min kvällsgymnastik på golvet.


Piriformisövning

Nacke och övre rygg

Situps

PS. Det går också att byta till annan Webläsare, så funkar bildhanteringen. DS.

Ha det gott!

/Kajsastina

1 kommentar:

  1. Det låter verkligen inte som någon höjdare att behöva lägga ut en massa pengar till tandläkare, men vad gör man...
    Själv ska jag till tandhygenisten nästa vecka och jag bävar verkligen inför det.

    Tack för bra träningstips!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera