söndag 3 februari 2013

Smärtfri i snart fem dagar!

I torsdags morse ringde smärtläkaren från Danderyds sjukhus - hon hade bokat in telefonsamtal för att stämma av medicineringen jag hade provat. Jag berättade att jag varit värkfri i fyra dagar, ja stel hade jag varit, men värkfri. Hon blev positivt överraskad och sade -   ja men då har vi nog hamnat rätt. Jag ska tills vidare äta av den tidigare medicinen ochså, men så småningom ska den trappas ned och ev tas bort. Jag frågade: - Ska jag verkligen äta så här mycket mediciner? - Ja, det är inte så höga doser och du har prövat så kort tid. Att den nya medicinen hjälpt bevisar att en nerv ligger i kläm i ryggen och därför strålar det ned i höger ben och ända ner i tårna. Jag berättade att jag gick på styrketräningen förra veckan. Och det ska jag fortsätta med. Jag hade ont ikväll men upptäckte att jag inte hade tagit medicinen på rätt tid. Det är många tider och piller att hålla reda på.

Det känns obeskrivligt bra att kanske kunna leva ett mer rörligt liv, om det går i rätt riktning med den här skräddarsydda medicinen mot olika sorters värk. Styrketräningen ger ju bara muskelträning och hållningsförbättring. Promenaderna har legat nere på grund av snön.

Idag sken också solen mycket starkt, eftermiddagen var det fortfarande ljust efter tre-tiden. Sedan blir det ju ljusare och ljusare för varje dag. I nästa vecka har jag stickningsdag, styrketräning två dagar och filmvisningsdag en dag. 

Idag fick jag träffa alla fyra barnbarnen, då vi firade E som fyllt 14 år. På grund av alla deras aktiviteter, som de har på helgerna, fick vi klämma in kalaset mellan 1 och 4. Sedan var de på väg mot tennis, simning m.m.

I morgon ska jag följa med dotter K och handla kött på Percys. Kanske hinner vi titta in i Stinsens butiker också.

Nu måste jag sova och samla krafter till nästa vecka!  Ha det gott!
/Kajsastina

8 kommentarer:

 1. Det var värst så mycket aktiviteter du har, trots värk både här och där. Ändå hinner du med att läsa så mycket.
  I vanligt ordning denna vinter ligger jag efter i bloggandet men nuhar jag kommit ikapp här och lagt in kommentarer. Ha en bra vecka utan att förta dig!

  SvaraRadera
 2. Att vara värkfri är en lycka, grattis till behandlingsframgång.
  Vi som är omhägnade av seniets ljuva dimma har ju våra krämpor. Som min granne brukar säga: "Vaknar jag en morgon och inte har ont någonstans brukar jag undra om jag lever eller ej" Aktivitet tror jag i alla fall berikar både knopp och kropp.

  SvaraRadera
 3. Kajsastina: Det ser ut som jag har många aktiviteter, eftersom jag gör sånt som andra inte behöver göra. Jag också haft en svacka med bloggandet sedan före jul.Får se då ljuset kommer.

  SvaraRadera
 4. Så bra att du ger dej tid till styrketräningeen, den tror jag på. Sen då en läkare som bryr sig.

  margareta

  SvaraRadera
 5. Om du visste vad jag är glad för din skull! Smärta är så fruktanvärt jobbigt att leva med. Nu håller jag tummarna att du ska få vara fri från det onda för evigt....elller väldigt länge om vi är realistiska:).
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Smärtfri - vad underbart när medicineringen hjälper.
  Du är så positiv och håller på med dina aktiviteter, du är beundransvärd.
  Ha det så bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Kan du förresten hjälpa mig så att jag kan kommentera kajsastinas blogg? Alternativet namn/webadress finns inte där så jag kommer inte in så jag kan be henne lägga till det alternativet. Kan du skrive en kommentar i hennes blogg så hon lägger till det (om hon vill förstås)

  Det är "Gitsan" som undrar.
  http://lagom.bloggo.nu/

  SvaraRadera
 8. Hur underbart det är att vara smärtfri vet nog bara vi som upplevt smärta under en längre tid. Härligt!
  Percy, är det Percys kött? Jag är uppvuxen i Edsberg och då hade vi hans affär i huset bredvid och Percy själv stod bakom disken.

  SvaraRadera