måndag 29 april 2013

Tankar inför Valborg

Bild lånad från Google.se
Idag kämpade jag mig fram genom blåsten för att kunna fixa ärenden. Det händer mycket i mitt liv just nu - passar tider hela tiden. Ortopeden i veckan, styrketräning på egen hand helst två ggr i veckan. Tandläkarbehandlingen som snart avslutas blev ett fiasko, felbehandling, försening p g a omständigheter på kliniken med flera tandläkarbyten. Får hämta ut en protes i början på maj. Patientnämden ska få en anmälan från mig om en vecka, men det tar tid att samla in uppgifterna. I och med bloggen finns en hel dokumenterat där, en inställd operation och vilka dagar jag behandlats.  Ska avvakta vad som händer med andra halvan av överkäken innan ett eventuellt beslut tas om tandimplantat.

Jag klarar av att ha Sjögrens syndrom med allehanda dagliga bekymmer, t ex torr mun och tandproblem. Jag hade cancer 2012 utan att bryta ihop. Den 13 maj ska jag tilll Hematologen, Karolinska, på efterkontroll. Jag har tagit beslutet att inte operera ryggen, fast ortopeden rådde mig till det. MEN, hela tandhistorien har nästan knäckt mig, eftersom det pågått i fem år med ett resultat som är lika med noll. Energin har stannat av och att blogga har inte varit roligt de senaste månaderna. Jag kommer antagligen att ligga litet lågt här också över sommaren.

Några roliga händelser kan jag se fram emot. Har idag bokat Swebusbiljett den 1 juni till Västerås för att gå på klassfest. Ett par dagar innan tar mitt äldsta barnbarn studenten och i juli konfirmeras systern i Engelbrektskyrkan.

I morgon är det Valborg! Äntligen! Tid att kika på vårblommorna finns alltid, eftersom all blomning kom sent i år och den i media omtalade värmen ännu inte har kommit. 

Hoppas ni får det trevligt vid en brasa nära Dig! Jag ska gå och grilla i morgon och lyssna på "Vintern rasat ..."

Ikväll läser jag Historien av Elsa Morante, del 2. Ska försöka hinna skriva bedömningen snart.

/Kajsastina

6 kommentarer:

 1. Jag har slutat att tro på median för länge sen. :) ingen värme här heller.
  Hoppas du får en trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 2. Ser att du har några trevliga händelser framför dig. Det är de vi ska ta vara på så blir "de där" problemen lite mindre.
  Idag skiner solen och när temperaturen stigit några grader ska vi gå upp till Djäkneberget och titta på grodorna. Det är lika fascinerande varje år.
  Välkommen till Västerås. Trevligt med klassfest.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Hej! Länge sedan jag hälsade på men kroppen har inte varit med mig nu på ett tag... Nu mår jag lite bättre och har lite, lite mera energi så jag kan göra lite saker! Hoppas du mår bra, sköt om dig, KRAM!

  SvaraRadera
 4. Usch så jobbigt du har det!Men vad roligt att åka på klassfest :) Spännande att se vilka du bara kan "ta upp tråden" med och vilka som det inte finns så många ord kvar för när man berättat om gemensamma vänner.

  Var finns det majbrasor i Edsberg nu för tiden?När jag var liten så hade man den vid "lilla" Rudbecksskolan, där jag gick i ettan och tvåan.

  SvaraRadera
 5. Det är inte lite en del av oss ska ta sig igenom. Jag tycker att du är fantastisk ...

  SvaraRadera
 6. Gitsan: Majbrasan i Edsberg finns för min del på Stallbacken bredvid Edsbacka konstmuseum.

  SvaraRadera