måndag 23 juni 2014

Nu slaktar jag den stationära datorn


Har blivit med en liten bärbar Samsung Chrome och sitter och tränar. Min gamla dator har jag kvar några dagar tills jag har fört över foton och några viktiga dokument på en minnessticka. Nu kommer allting att gå fortare, den gamla datorn hängde sig ofta, hade en hel del problem med nya program som inte gick så bra med Vista operativsystem. Ett hörn i sovrummet blir nu tomt och framförallt dammfritt. Den här är energisnål, det är bara att stänga locket, så stängs den. Tangentbordet verkar gå bra också, jag kör touchmetoden, i början blir det fel då några tangenter sitter annorlunda. Det enda jag kommer att sakna är nog Excel, där jag gör budgetar och uträkningar, men det finns ju ett kalkylprogram i Google också. Bröderna Bus var här med sin mamma och hjälpte till. Den yngste var proffs på det tekniska som jag inte behöver bry mig om. En annan nackdel med den här nya datorn var att jag inte kunde få Spotify, men det fixade de med att koppla in en liten bärbar högtalare. Så småningom skall också routern bort, ska ringa Bahnhof i morgon. Ska ha en bärbar "pryl" till det, så då kan jag avbeställa Bahnhof. Nu kollade jag stavningskontrollen och det funkade också.

Hoppas att alla har haft en skön helg trots det dåliga vädret. Själv har jag haft det mysigt och lugnt. Kanske ätit en aning för mycket men något ska man unna sig.

Ha det!

/Kajsastina

Tack för tipset om kylplatta till laptopen, Louise!

4 kommentarer:

 1. Hejsan Ulla !

  Grattis till den nya leksaken då.
  Köpte min laptop 2008, men vet att den inte var ny då det fanns minne från 2002 i den. Undra på att Moderkortet brann nästan meddetsamma.Via nätet på Elgiganten. En Fujitsu Siemens.Men nu är den inkörd. går som en traktor. har haft den som stationär hela tiden..
  Den är för tung att bära runt på i alla fall.

  Det är en platta Du har alltså ingen Laptop.

  Må så gott !

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Grattis till din nya laptop!
  Jag har fortfarande kvar min gamla PC, men den använder jag nästan inte alls. Men det står bra där den står, så den får vara med ett tag till.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Grattis till tillskottet av alla prylar vi har.
  Hoppas du blir nöjd.
  Visst är det lärlingstid med nya datorer och det är bra om man kan få lite hjälp.
  Det är farligt med helger med dåligt väder -- man tröstäter.
  Nu kör jag 5:2 dieten så några kilon
  försvinner.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Då får man ju lov att gratulera ... Jag har själv en laptop, den andra i ordningen. Skaffade mig en lite kraftigare ska för ett par år sedan ...

  Ett tips! För att ge din laptop en chans till långt liv så föreslår jag att du skaffar en "kylplatta" att ha den på. Jag köpte till det när jag blev tvungen att lämna in datorn för ett tag sedan. Bärbara datorer har ju dålig kylning, och blir ganska varma. Det sägs att det förkortar livslängden och det låter ju logiskt. Min "kylplatta", eller vad man ska kalla den, innehåller en lite fläkt som knappt hörs. men den kyler bra underifrån ...

  Kram

  SvaraRadera