torsdag 12 juni 2014

Tematrio - Sverige

Lyrans noblesser har svenska författare som tema den här veckan. Jag har läst många böcker på svenska under 50 års tid! Återkommer ofta till gamla klassiker. Så gott som varje sommar läser jag om Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset, men nu skulle jag ju välja svenska författare. En favorit är Hjalmar Söderberg. Svårt att välja bland så många men jag tipsar om två författare, som ligger litet närmare i tiden. Har upptäckt författarinnan Aino Trosell för ett par år sedan. Hon skriver mycket bra.

Här är mina tips:
 1. Min första bok är Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. Den här jag tidigare skrivit om här.
 2. Sedan väljer jag En gränslös kärlekshistoria av Aino Trosell, som jag skrivit om under temat Arbetarlitteratur här.
 3. Katarina Wennström har länge varit en favorit. Hennes böcker säljer mycket. Hon väcker debatten kring våldtäkter, övergrepp och medias bevakning av sådana händelser. Tipsar om hennes bok Smuts, som är hennes  bok nr 1  triologin om mäns våld mot kvinnor. Den som vill kan också läsa den andra boken, som heter Dödergök. Nr 3 är Alfahannen. Hon utkommer med en bok i höst Skuggor. Den ser jag fram emot.
/Kajsastina

5 kommentarer:

 1. Jag tipsade oxå om Wennstam, jag gillar verkligen hennes böcker!

  SvaraRadera
 2. Intressanta tips! Jag har inte läst något av Wennström ännu men hon står på läslistan.

  SvaraRadera
 3. Äh, jag menade förstås Wennstam :)

  SvaraRadera
 4. Harry Martinsson tröttnar jag aldrig på. Hans böcker - hans livsöde -

  margareta

  SvaraRadera
 5. Jag har läst Svikaren och Stenhjärtat tidigare och Skuggorna är en fristående fortsättning med Charlotta Lugn och Shirin Sundin som polis respektive advokat. Jag ser verkligen fram mot den.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera