onsdag 12 november 2014

En dimmig dag och en cirkulerande virus ...

En konstig virus cirkulerar i bekantskapskretsen. Några har känt sig konstiga i huvudet i flera veckor och några har frusit i några dagar och haft muskelvärk. Själv fick jag i förrgår på eftermiddagen frossa och byltade på mig fleeceunderställ och raggsockar. Hade på förmiddagen varit på körsången och sittgympan. Tänkte att det var fel på termostaten i lägenheten, men framåt 19-tiden förstod jag att det inte var så utan lade mig i sängen med värmedyna och ovanpå två fleecefiltar hamnade persianpälsen, vilken bara används vid svår frossa. Ingen middag, laddade upp med termos med té och en stor kanna vatten inom räckhåll. Värme, Alvedon och den positiva tanken "det går över" gjorde att jag dåsade till. Vaknade vid 3-tiden och kände mig helt frisk och dessutom pigg. Gick upp och drack té och rostat bröd och började läsa Mons Kallentofts bok Den femte årstiden. Väntar ivrigt på boken Dora Bruder av Parick Mondiano, som vi ska läsa i Kulturkollo. 

Idag har jag varit i kyrkan på onsdagsgruppen 11.30--15.30 och vi fick en hel del gjort. Där var ytterligare ett par som hade känt underliga virussymptom. Själv har jag inte varit förkyld sedan i november 2011, en förkylning som sedan utmynnade i min cancerdiagnos i februari 2012. Det var nog dundermedicin i cellgifterna för mitt immunförsvar verkar ha blivit bättre.


Jag skulle ha farit till min väninna i Västerås den 15, men hon orkar inte med besök. Detta ord "orka" minns jag inte att jag någonsin brukar använda. Jag gör mycket saker, men är något begränsad och vilar mycket mellan aktiviteterna. Har en god väninna (i Sollentuna) som fyller 65 i nästa vecka, så jag måste hitta på någon bra present. Ska ändå till Sollentuna C och köpa en laddare till mobilen i morgon.


I morse var det en mjölkig dimma med solsken bakom, vilket kom mig att tänka på den här sången, som kören ska sjunga i slutet på November: A foggy day. Klicka på länken, så sjunger Fred Astaire den. Låten är svårsjungen, eftersom den går långsamt och kanske passar bäst som solo. 


/Kajsastina

1 kommentar:

 1. Jaha du vad köper man till en väninna, som förmodligen har allt.Ska köpa eller ge till min syster som firar sin födelsedag i Geneve.24/11. Får inte vara för tungt.Av henne och hennes man fick jag 300 :- på ICA.Det köpte jag en stekpanna för.

  Vilken November. En dag snö. som sedan försvann.

  Den där virusen är det inte influensan. ska ta en spruta mot den.Så får vi lindrare sägs det.'

  Annars når du bra mellan varven hoppas jag.
  Satt e på Fred undrade vem som knackade på dörren, jag är så k'nslig för ljud.Behövde ju bara titta på Prinsen som ligger på tröskeln oberörd. Det var från musiken för ståss. den var fin, men inte hans sång.
  Nu kom jag in på YouTube, lyssnade en sekund på Bon Jovi It´s my life och nu Guns n´Roses November rain.

  Gillar hårdrock.R&B. Jazz, lustigt nog.Sjunger som en kråka.Har kunnat sjunga i min ungdom.Då mest på Italienska.


  Vädret kan vi inget göra åt, klä sig i färgsprakande kläder.men det blir mest svart .Har ännu inte funnit något att sätta på mig.
  Så jag kör med dotterns mammatunika , den går på 15;e året nu, bara älskar den-i Plysh,

  So long på ett tag.

  Kram Mi

  SvaraRadera