lördag 6 juni 2015

En smakebit på Søndag


Nu är söndag igen och vi får lämna ett smakprov från den bok vi för närvarande läser till Maris blogg Flukten fra virkeligheten. Här tipsar vi varandra genom att göra ett utdrag från en sida ur den bok vi läser. Idag är hon på bröllop så Astrid Terese tar hand om våra bidrag. 


Här kan du läsa flera inlägg från den bloggen. Den regeln är: No spoilers.

Jag började i förrgår läsa boken Vi av David Nicholls. Hans roman En dag från 2009 var den största framgången i hans liv. Boken sålde i fem miljoner exemplar.

Introduktion
Douglas förstår sin hustrus behov av att "återupptäcka sig själv" nu när deras son flyttar hemifrån. Han trodde bara att återupptäckandet var något de skulle göra tillsammans. Så när Connie tillkännager att hon också tänker flytta ut, beslutar han sig för att göra deras sista resa; en århundradets resa; som kommer att föra dem alla närmare varandra, och vinna sonens respekt. En resa som kommer att få Connie att bli förälskad i honom igen. "Jag såg fram emot att vi skulle bli gamla tillsammans Du och jag, att vi skulle åldras och sedan dö tillsammans." "Men Douglas, vilken normal människa skulle se fram emot det?"

Mitt smakprov är från sid 236: 

"Var det våra livs lyckligaste dag? Antagligen inte, vilket hänger ihop med att en lyckligaste dagar inte brukar kräva så mycket organisation, vara så offentlig eller kosta så mycket. De lyckligaste dagarna brukar vara de som smyger sig på och överraskar en. Men det kändes, åtminstone för mig, som kulmen av många lyckliga dagar, som skulle leda till många fler lyckliga dagar. Allt var likadant som innan men inte riktigt likadant, och precis innan jag somnade kände jag den där oron som jag fortfarande känner kvällen före en lång, komplicerad resa. Allt är på plats, biljetter, bokningar och utländsk valuta, passen ligger framme i hallen. Om vi gör vårt bästa varenda dag, eller åtminstone försöker göra det, finns det ingen anledning till att inte alla ska få en härlig resa. Men vad händer om det uppstår problem längs v'gen? Tänk om flygplanets motor går sönder, eller om jag tappar rkontrollen över bilen? Tänk om det regnar?"

Hilsener /Kajsastina

17 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av Nicholls, men jag har tänkt läsa den någon gång. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Tänk om...
  Tack för smakbiten - den här boken är jag nyfiken på. Ha en trevlig söndag! :)

  SvaraRadera
 3. Takk for smakebiten! Jeg har kun lest En dag av forfatteren

  SvaraRadera
 4. har inte läst varken En dag eller Vi. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst En dag, men har länge tänkt att jag ska göra det. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Flott smakebit! Denne boken har jeg lyst til å lese :)

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Den här blev jag faktiskt besviken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se vad jag tycker. Har inte läst klart än.

   Radera
 8. Har tänkt länge på att läsa boken En dag för tror att jag hade gillat den. Tack för smakbiten och hoppas du får en fin dag.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 10. Den verkar inte dum alls. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. En dag tenkte jeg å lese da den kom ut, men så tror jeg at jeg glemte hele greia :-) Den står iallefall på leselisten min. Vi hørtes også bra ut, så jeg må kanskje skrive den også opp på listen! :-)

  SvaraRadera
 12. Takk for smakebit! Har ikke lest noe av denne forfatteren.

  SvaraRadera
 13. Har inte läst något av Nicholls än, men En dag står i min bokhylla. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Den här författaren är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera