tisdag 9 juni 2015

Då jag kom hem vid 22-tiden betedde min katt sig konstigt ...

Hon kom mot mig och var litet gnällig och efter någon minut märkte jag att hon gick konstigt på bakbenen. Jag kollade och kände både här och där på bakbenen men ingenting verkade brutet. Klämde försiktigt på buken, ingenting. Hon har ätit bra och gått på kattlådan (kan därför utesluta urinstopp).

Har naturligtvis googlat och kommit fram till följande alternativa katttsjukdomar:

Diskbråck. Har inte ont då jag tar på ben och rygg)
Njursten. (Hon verkar inte ha så ont)
Stopp i urinblåsan.(Hon har gått på toaletten). Har kollat om urinblåsan är svullen och känt på               magen, men hon reagerar inte där.
Löpningssymptom.  Kan en steriliserad honkatt löpa? Tydligen, hittade fler artiklar där det står
att om en äggstockrest finns kvar är det möjligt. Symptomen stämmer bäst med  löpning?                         Propp. I värsta fall kan det vara en propp.

Jag kontaktar i morgon bitti veterinären. Det kan bli aktuellt med avlivning, för jag vill ju inte att katten ska lida. Det beror på vad veterinären kommer fram till. Vi har haft varandra i 12 ½ år och hon är en innekatt så hon kan inte vara smittad av t ex kattpest.

Men det känns som att jag tar avsked redan nu. Jag har lagt henne bredvid min säng på ett fårskinn. Hon ligger still och tittar på mig och jamar till då och då, fast inte högt som hon skulle göra om hon verkligen hade ont.

Återkommer då hon varit på undersökning och jag vet mer. Har ju haft en katt förut och också en hund så jag vet vad jag kan vänta mig.

/Kajsastina

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det bara är någon enkel åkomma som vet kan åtgärda. Det är svårt att ta beslut att ta bort sitt husdjur.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera