torsdag 24 februari 2011

Varför tror så många på en konspiration mot Assenge - han är ju misstänkt för en våldtäkt och tre sexuella ofredanden?

Julian Assange är misstänkt för:
  1. För att i Stockholm 13/14 augusti 2010 ha hållit fast en kvinna och med våld särat på hennes ben. Samtidigt låg han på henne och hindrade henne därmed från att röra sig.
  2. För att i Stockholm 13/14 augusti 2010 ha gått mot en kvinnas vilja att ha sex med kondom. Utan hennes vetskap skyddade han sig inte och det bröt mot hennes sexuella integritet.
  3. För att i Stockholm runt 18 augusti 2010 ha kränkt en kvinna sexuellt genom att ligga bredvid henne och trycka sin nakna, erigerade penis mot henne.
  4. För att i Enköping 17 augusti 2010 ha våldtagit en kvinna genom att ha sex med henne när hon inte kunde försvara sig, i detta fall när hon sov. Han lät dessutom bli att använda kondom trots att hon sagt att det var viktigt för henne.
Källa: Aftonbladet den 2011-02-24

Jag har inte läst vad tjejerna i det här fallet säger, men däremot så vet jag vad våldtäkt är. Det gör tydligen inte Assenge och inte många andra män heller. Det är när kvinnan inte vill - i det här fallet inte utan skydd. I ett annat fall då hon sov. Om en kvinna går med på sex under förutsättningarna att det ska vara skydd och mannen sedan bryter avtalet, är det sexuellt ofredande. Om han har sex då hon sover, är det våldtäkt, eller hur? Det är för mig glasklart. Även i ett fast förhållande blir kvinnor utsatta för våldtäkt. De tror att det är mannen som bestämmer när de ska ha sex, så de går med på det.  Det finns gott om den typen av män som tror sig ha rätt  till kvinnans kropp,  bara för att de legat med henne en gång är det fritt fram sedan. Har vi inte kommit längre än så?

 
Assenge talar själv om att det är en konspiration från USA. Varför skulle det svenska rättssystemet gå USA´s ärenden?  Det är två skilda saker. Bara för att han är berömd, har han inte rätt att hålla sig borta från ett enkelt förhör? Han har ju bara gjort saken sämre för sig. Advokat Borgström sade i TV ikväll att Sverige inte har något intresse att utelämna honom till USA. Han har bäst chans att inte bli utlämnad, om rättegången hålls i Sverige. I England är det nog större risk för utlämning till USA.

2 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig. Den där mannen verkar inte riktigt frisk, tycker jag. Han lider nog av storhetsvansinne bland annat.

    SvaraRadera
  2. Usch, vilka människor det finns.
    Maktmissbruk.

    SvaraRadera