söndag 28 augusti 2011

Min bokläsning i juni och juli.


Hur står det till med läsningen? frågar  enligto i sin blogg. Jo tack, det har varit enbart trevlig läsning, men jag har inte läst som jag planerat.  En plan är alltid bra att ha - för att sedan kunna peta in andra guldkorn här och där. Vädret har varit vackert och det har funnits mycket annat att göra. Jag har umgåtts mycket med barn och barnbarn och vänner. Nu blir det mindre tid över för läsning, när höstens alla aktiviteter börjar. 

Här nedan mina lästa böcker i juni och juli, utan inbördes ordning:

Paul Auster, New York-trilogin
Aino Trosell, En gränslös kärlekshistoria
Ian McEwan, Lördag, På Chesil Beach och Hetta (har lyssnat som radioföljetong)
Dorothy Sayers, Oskuld och Arsenik,
Amos Oz, En berättelse om kärlek och mörker,
Amos Oz, Lantliv
Siri Hustedt, Sorgesång
Karin Alvtegen, En osannolik historia
Nicole Krauss, Kärlekens historia,
Nicole Krauss, Det stora huset
Rosnay de Tatiana, Saras Nyckel
Min kamp, S-O Knausgård
Min mormors historia, 12 kända författarinnor berättar, bl.a. Bodil Malmsten
Woolfolk Cross Danna, Påven Johanna
Swärd Anna, Till sista andetaget
Oates Carol Joyce, En fager mö
Maguel Alberto, En historia om läsning

Av Lyrans Noblessers Utmaning - Nobelpriskandidater har jag följande böcker kvar att läsa:
Michael Ondaatje, Anils skugga
Ismail Kadaré, Aprils frusna blommor
Tomas Tranströmer
Adonis
Haruki Murakami, IQ84.
Antagligen blir det inte så. Jo, Aprils frusna blommor har jag just avslutat (mycket bra - mer bedömning kommer vid tillfälle). Det är ju inte meningen att det ska jäktas - det ska vara en njutning att läsa och begrunda. Tilllfälle, plats, lust och tillbehör är viktigt. Det är därför jag oftast växlar mellan två böcker. Humöret måste ju passa till boken.

För närvarande läser jag Den röda grevinnan, Yvonne Hirdman. Det är en pocketbok, alltså lätt att ta med på bussen. Sedan ska jag läsa en bok av Haruku Murakami, men jag börjar nog med Norwegian Wood

3 kommentarer:

 1. Åh, så många ljuvliga böcker du har läst. Så där många har jag inte alls hunnit med. Suck! Tror att jag läst alla de där Paul Austers, men är inte säker för jag minns inte vilka som ingick i den trilogin. Röda grevinnan som du nu håller på med läste jag redan förra sommaren. Ibland är jag liksom med i svängarna. I dag har jag på loppis fyndat Yrsa Stenius' bok om Jussi Björling och en biografibok om Martin Luther King. Från bibban fick jag Knausgårds bok nummer två. Lite tokigt för jag väntar ännu på att få ettan. Får väl den i nästa vecka. Åtminstone borde det nu vara min tur.

  SvaraRadera
 2. Jag är inne i en period då jag inte läser så mycket. Vet egentligen inte vad jag gör, dagarna bara försvinner. Men nu kommer den mörka årstiden då jag är hemma mera och då blir det mera tid till att läsa. Det är bara att gå till dina inlägg så finns det många tips. Jag har också flera böcker "på gång".På kvällen vill jag ha lättläst, djupingarna tar jag på dagen sittande i min sköna fåtölj.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk bokslukerska du är! Jag tycker att jag läser mycket jämfört med många andra i min bekantskapskrets, men du slår mig i alla fall.
  När det har passat mig så har jag läst flera böcker parallellt med varandra. Kan inte påstå att det hänt många gånger i mitt liv, för jag är främst "en boks kvinna". Jag lever mig in i den värld jag läser om så fullständigt att det oftast stör mig att blanda in annat samtidigt. Jag kanske har lite problem med simultankapaciteten där... *fniss*
  Har just läst din kommentar på min blogg, och blev så glad över den. Tack...
  Önskar även dig en fortsatt fin helg... Kram

  SvaraRadera