måndag 11 februari 2013

Dagens lunch på 15 minuterEn äldre kvinna som jag har ju lagat mat så gott som varje dag i många år. Idag till lunch ville jag ha något snabbt och lätt. Ska iväg till Seniorträffen sedan och spela Canasta.

Kikade in i kylskåpet för att se vad jag skulle ta. Uttrycket
"man tager vad man haver" kommer från Cajsa Warg och uttrycket var eg: "man tager, om man så hafva kan". Cajsa Warg var föd 1703 och hon blev 65 år. Hennes första kokbok var på 800 sidor. Efter hennes död utgavs 10 böcker till.

Det blev fransk omelett - se bilden. Inuti lade jag tunna skivor av  lammkorv och rödlök. Längst fram på tallriken baby-plommon tomatoe. Drygt 1/2 glas rödvin. Inte mer, utan exakt 1/2 glas har en god medicinsk effekt.

Till middag blir det Ugnsbakad torskfilé med baconströssel och sötpotatisstomp. Ur veckans Linas matrecept.
 
Hej så länge!
/Kajsastina5 kommentarer:

 1. Bon appetit, Madame! och en trevlig eftermiddag säger margareta

  SvaraRadera
 2. Hrj. Nu blev jag ju lite hungrig. Torsk får det nog bli i morrn. Ha en skön kväll.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar omeletter och brukar göra olika fast jag är vegetarian och varför inte skriver: "Mmm vad gott" men det var säkert mycket gott! :)
  Kramen!

  SvaraRadera
 4. Det lät gott tycker jag!

  Du klok som lagar ordentlig mat och det försöker jag också göra, men visst faller jag då och då för färdigmaten.

  Och så ha butikerna här salladsbar, där man kan få blanda till exakt vad man vill ha och det är helt perfekt tycker jag.

  Ha en fin fettisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. En omelett är en perfekt bas i många måltider och ägg har man ju för det mesta i kylskåpet, en hållbar och praktisk råvara.

  SvaraRadera