söndag 24 maj 2015

En smakebit på söndag


På söndagarna har Mari med den norska bloggen Flukten fra virkeligheten ett inslag om ett utdrag ur den bok man just då läser. Här kan du läsa den.
Enda regeln: No spoilers. 

Jag har tjuvstartat med att läsa Kulturkollos bok av Margaret Atwood, Oryx och Crake. Huvudpersonen och berättaren i boken kallar sig Snöman. I romanens inledning sover han i ett träd, insvept i ett lakan. Smakbiten kommer från sid 61:

" Bjunkarna hade börjat som en övertidshobby för en av höjdarna i OrganFarmens biolabb. Det hade mixtrats mycket på den tiden - det var så roligt att skapa nya djur, sa de som gjorde det - man kände sig som Gud fader. En rad experimentdjur fick slaktas eftersom de var för farliga att ha i närheten - vad skulle man med en giftpadda som fått gripsvans som en kameleont och som kunde klättra ut genom badrumsfönstret och göra en blind medan man stod och borstade tänderna? Och så var det skråttet en olycklig blandning av skallerorm och råtta, det fick de göra sig av med. Men bjunkarna hade blivit populära som husdjur inom OrganFarmen. De hade inte kommit utifrån - från värden utanför reservatet - så de hade inga främmande mikrober och var inget hot mot nassongerna. Dessutom var de söta." 

/Kajsastina

10 kommentarer:

 1. Kjempebra bok, Jeg har nettopp lest hele trilogien.. Kos deg. :)

  SvaraRadera
 2. ps.. interessant å se et annet cover på boka..

  SvaraRadera
 3. Hade hoppats ha tid med denna, men det verkar inte så. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Atwood var det länge sedan jag läste!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Atwood var det länge sedan jag läste något av!

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst något av Atwood, men jag har hört en hel del om henne så jag blir sugen på att göra det. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbit! Länge sedan denna lästes, men man minns den så väl. Tyckte väldigt bra om denna speciella bok av Atwood. :)

  SvaraRadera
 8. Margaret Atwood är en mycket bra författare som borde ha kvalificerat sig för Nobelpriset vid det här laget. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Har skam till sägandes inte läst någon Atwood än - det måste jag råda bot på!
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera