lördag 13 juni 2015

Giganternas fall av Ken Follett


Äntligen snart kväll, så jag kan öppna min bok och läsa. Jag städade balkongen nyss, så det blir mysigt att äta frukost där i morgon. Lämnade tillbaka böcker i eftermiddags (har behörighet komma in då biblioteket är stängt). Återlämnade böcker idag och fick syn på  en bok av Nora Roberts, Främlingen vid havet. Efter alla tjocka böcker jag läst är det dags för en bok som jag kan ta med mig ut i sommarvädret. Roberts är nog ett säkert kort och den är inbunden.

Ska hämta min bok från bibblan: Giganternas fall av Ken Follett. Den måste hämtas i Sollentuna centrum, men jag har haft fullt upp i veckan. 

Introduktion: 

Giganternas fall är en ny magnifik historisk berättelse av Ken Follett. En skildring av fem olika familjer - från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales - och hur deras dramatiska livsöden länkas samman under det tidiga 1900-talets omvälvande händelser: första världskriget, ryska revolutionen, kampen för kvinnlig rösträtt... Handlingen rör sig från Washington till Sankt Petersburg, från kolgruvornas mörker och faror till palatsens glittrande ljuskronor, från diplomatins korridorer till de makthavandes sängkammare. Som alltid hos Ken Follett förenas spänning, romantik och historisk autencitet i denna tätt sammanvävda historia om makt och vanmakt.
Giganternas fall är första delen i en trilogi och ges ut samtidigt i ett tiotal länder. I de följande två böckerna kommer vi att få följa de fem familjernas fortsatta öden.
Bok 2: Winter of the world
Bok 3: Edge of eternity
Sedan har jag ju Sommarklassikerna. Klicka på länken för att läsa vilka böcker jag tänkt läsa.
Ha det gott!
/Kajsastina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar